Trygghetsvandring och stök

Text: ANDERS VON WACHENFELDT  Foto: HÅKAN

Vi har nu genomfört en trygghetsvandring från Skoghalls centrala delar ner till Lillängen. Syftet var att under dygnets mörka timmar uppmärksamma otrygga platser eller platser som upplevs som otrygga. 

Med mig hade jag representanter från bostadsbolag, kommunen, säkerhetskoordinatorn från räddningstjänsten i Karlstad, trygghetsvandrarna och boende i området ur olika åldersgrupper. Vi hittade flera platser som är för mörka eller har andra förbättringsbehov som man med relativt enkla medel kan åtgärda, som till exempel genom belysning eller nedklippning av buskage. Nu återstår ett uppföljningsmöte med alla involverade och bland annat får kommunen en lista med förbättringsförslag som förhoppningsvis blir verkstad.

   Jag ser fram emot att göra liknande vandringar i andra delar av kommunen för att upptäcka nya förbättringsmöjligheter i den fysiska miljön. Trygghetsvandringar är något som ingår i Hammarös medborgarlöften.

Vi har även sett att det blivit aningen oroligare i ungdomsmiljöerna med bland annat ökad skadegörelse runt skolor. Som förälder har vi ett extremt stort ansvar för våra barn. Vi är som föräldrar första linjens chefer och jag tycker att ansvaret landar på våra axlar. Det är vi som är allra viktigast i kedjan så att våra ungdomar inte hamnar snett. Jag har tagit upp detta tidigare men det tåls att påminnas om. Du som förälder måste engagera dig och ha koll på vad dina barn gör. Du har ansvaret för att de inte ställer till med dumheter. Har du inte förmågan eller känner dig hjälplös finns hjälp att få och den möjligheten ska man ta. Inte minst för barnen och ung-domarnas bästa. Jag har även tidigare tagit upp att Hammarö kommun är ett bra ställe att bo på och att det finns ett stort engagemang bland både trygghetsvandrare, kommunen och andra engagerade medborgare som till exempel polisvolontärer. Det gör mig stolt och glad.

TA HAND OM VARANDRA!

// Anders

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.