Två högstadieskolor på Hammarö

Text och foto: KRISTINA
Vid en presskonferens under tisdagen meddelande majoriteten att de följer folkomröstningens resultat och behåller de två högstadierna.
– Resultatet från folkomröstningen var väldigt tydligt för oss politiker. Så vi tänker behålla de båda högstadieskolorna, och utveckla dem och göra dem så bra vi bara kan, berättar Per Aspengren, kommunstyrelsens ordförande.
– Vi satsar på skolan, och elever och personal kommer få moderna och bra lokaler som möter framtidens behov. Med bra arbetsmiljö för alla som vistas i skolan vill vi rusta Hammarös elever för framtiden och de ska få så bra förutsättningar som möjligt. Beslutet ska naturligtvis gå den politiska vägen och landa i fullmäktige så småningom, fortsätter Per Aspengren.

– Äntligen är vi framme vid vägs början och kan börja jobba, säger Lillemor Larsson, ordförande i Bildningsnämnden.

När det gäller ekonomin så kommer det att kosta på.
– Det kommer bli en utmaning för oss. Vi har stor inflyttning och fastighetsbestånden ser ut som de gör. Vi kommer börja med de skolor som har dålig arbetsmiljö för personal och elever, och det är främst Mörmoskolans högstadium och Hammarlundens F-6, säger Margareta Ivarsson, ordförande i Servicenämnden.
Nu har Serviceförvaltningen fått uppdraget att ta fram en tidplan.
– Vi har ambitionen att nå en bred uppgörelse för att säkra besluten över tid, säger Lillemor Larsson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.