Två SM-guld till Hammarö Fight Club

Text: KRISTINA  Foto: CHRIS ÖNNERBY, KÄFTSMÄLLSPODDEN

Vid SM i MMA i Malmö deltog Hammarö Fight Club med framstående fighters vars imponerande prestationer öppnar dörrar för internationell exponering och visar på klubbens starka närvaro inom kampsporten.

Helgen 17–18 februari gick SM i MMA av stapeln i Malmö. Från Hammarö Fight Club ställde Anton Ringvall, Ahmad Amro och Viktor Johansson upp. 

Amro och Viktor gick i samma viktklass, amatör 70,3 kg C-klass junior, vilket gjorde att de fick möta varandra i första matchen där Amro gick vinnande ur striden. Han fortsatte sedan sin resa mot finalen där han med enastående skicklighet säkrade guldet med ett enhälligt domslut.

Anton Ringvall, rankad etta i Sverige i amatör A-klass 70,3 kg lättvikt, blev seedad direkt till final då de endast var tre personer i denna viktklass. Matchen slutade i ett enhälligt domslut till Antons fördel. Förutom SM-guldet är han nu uttagen till svenska landslaget.  

Med imponerande prestationer och skicklighet har Anton Ringvall och Ahmad Amro visat sig vara bland de främsta inom MMA i Sverige.
– Antons utveckling är imponerande och jag ser mycket fram emot att följa honom, närmast på EM i Serbien. Det är riktigt kul att Hammarö får representera på internationell toppnivå inom MMA, säger Anders Wiklund, ordförande i Hammarö Fight Club.

MMA står för Mixed Martial Arts och är en fullkontaktskampsport som tillåter en bred variation av tekniker och strategier från olika kampsporter och kampsportstilar som boxning, kickboxning, thaiboxning, judo och brottning.

Hammarö Fight Club erbjuder träning för alla, från nybörjare till avancerade utövare och tävlande. Klubben är en plats för att utveckla färdigheter, bygga självförtroende och förbättra fysisk hälsa, samtidigt som den erbjuder en plattform för de som strävar efter att tävla på nationell och internationell nivå inom kampsport.

Anton Ringvall
Anton Ringvall och Raham Kafaei.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.