Unfound Reliance slutar aldrig growla

Text: KRISTINA  Foto: IVAN DETCHKANETZ

2013 bildades det melodiska deathmetalbandet Unfound Reliance av Patrik Edvinsson, Hampus Sirugo, Marcus Andersson, Nicklas Åkerlund och Andrew Johansson. Alla från Hammarö förutom Hampus som kommer från Västmanland men som för övrigt är den ende i bandet som bor på Hammarö idag.

Men historien börjar inte där, redan 2011 startade Patrik, Marcus, Nicklas, Kristian Lander och Andrew bandet Shooting the heist. När basisten Kristian lämnade tappade de gnistan och valde att börja om i ny regi. Andrew, som sjunger och spelar bas, träffade Hampus i plugget. 

– Andrew satt i ett grupprum på
skolan och plinkade på en gitarr för att imponera på tjejerna, men han imponerade på mig i stället. Så då hookade vi upp och startade Unfound Reliance, skrattar Hampus som började som basist i bandet. 

Fram till 2018 var trummisen Nicklas med i bandet, efter det har bandet haft problem att hitta en ny. Nu har de bestämt sig för att Hampus, som hittills spelat bas, ska skola om sig till trummis.

– Vi har provat med sju, åtta trummisar sedan 2018. Det blir ju svårt att hålla i gång bandet när man inte hittar någon som kan vara kvar, berättar Marcus som spelar elgitarr.

– Jag har spelat trummor tidigare, men inte sådan här musik, berättar Hampus som nu övar mycket i replokalen på Vidön.

   Så bandet är i testfasen för att klara sig på fyra medlemmar. 

– Nu när vi bestämt oss för detta känns det mycket roligare igen, berättar Patrik som spelar elgitarr. 

Hampus drog till Leksand några år för att spela hockey och bandet fick en ny medlem. I fyra år hoppade Efraim in.

– Andrew är supersocial och klickade med Efraim på Facebook då de gillade samma politiska och popkulturistiska grejer, skrattar Patrik. 

Bandet spelade in en EP i Göteborg och var med på Putte i parken 2017 innan Efraim lämnade bandet. Lagom till Hampus flyttade tillbaka.

– Jag tjatade lite om att komma tillbaka, så det var tur i oturen att Efraim sluttade, berättar Hampus. 

2019 var Unfound Reliance förband till Inflames på en konsert i Vitryssland och var även förband till Cannibal corpse i Kroatien, med en trummis som var inlånad. Som för övrigt uppträdde med sitt ordinarie band även där.

– Det var ungefär 50 grader i lokalen, så han fick kämpa, skrattar Hampus som fick influensa under den resan och minns tillbaka på resan med stor förskräckelse. 

Sommaren 2019 spelade bandet på en minifestival i Surahammar, vilket blev bandets sista spelning live innan restriktionerna kom. De var även med på Nöjesfabrikens gala För Nöjes Skull, en livesänd stödgala under våren 2020. 

Just nu släpper bandet löpande albumet We Are The Plague, alla låtar utom en finns hittills upplagda på Spotify. Två av låtarna är covers, resten egenproducerat. En cover är av ABBAs Gimme! Gimme! Gimme! (A man after midnight) som de även gjort en musikvideo till:

Nytt material skrivs just nu, så vi har en del att se fram emot. 

– Vi försöker göra nästa album lite tyngre. Det tänkte vi till det senaste albumet också, men så blev det ju inte. Så vi får väl se, skrattar Hampus som lovar att Andrew inte kommer sluta growla i alla fall. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.