VA-frågan kan remitteras igen

Ärendet med den nya VA-taxan har återremitterats. Och det kan ta ytterligare en vända till i nämnden. Förutsatt att Socialdemokraterna får sin vilja igenom, vill säga.

I kommunens förslag till en ny va-taxa anges en höjning av anslutningsavgiften till det kommunala vatten- och avloppsnätet till cirka 225 000 kronor per fastighet. Kritikerna menar att det finns andra, billigare sätt att ansluta sig och att det därför krävs olika anslutningsavgifter. (S) röstade igenom en återremittering av frågan till servicenämnden. Siw Gidlöf (S) menar att det är principiellt viktigt att reda ut huruvida beslutet togs av en minoritet eller ej majoritet. Samtidigt vill hon betona att frågan om differentierade taxor ”bara” har stöd av en minoritet i fullmäktige.

– Förr eller senare kan majoriteten ta vilket beslut de vill, men vi måste givetvis sätta ner foten och driva vårt förslag så långt det går. Samtidigt är det också viktigt att det går rätt till i kommunens högst beslutande organ.

Fotnot: Bakgrundet till beslutet finns att läsa i HammaröNytt September 2013: https://www.hammaronytt.se/nya-va-taxan-ska-utredas-mera/

 

One thought on “VA-frågan kan remitteras igen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.