Valborgsfirande på Hammarö

Text och foto: KRISTINA 

 För första gången anordnade Hammarö Skoghall Centrumförening valborgsfirande. 

Vid skoghallsådran bjöd föreningen med stöd av Hammarö kommun in hammaröborna till val-
borgsfirande. Kören Söt Likör sjöng klassiska vårsånger, Trygghetsvandrarna stod för serveringen i kiosken och kommundirektör Caroline Depui höll tal. Brasan tändes vid åttatiden under överseende av Räddningstjänsten. 

Arrangemanget blev välbesökt och föreningen är mycket nöjd. 

– Vi tyckte att hammaröborna även på den här sidan av ön skulle få möjlighet att fira in våren, berättar Anders Haster, medlem i föreningen.

Lotter såldes vilket resulterade i att många av de cirka 1 200 besökarna hade ett litet mjukisdjur under armen när kvällen avrundades. 

– Förhoppningsvis är detta starten på en ny tradition. Om vi gör detta igen kommer vi försöka få hit kören i samband med att brasan tänds, och ordna fler aktiviteter så man har något kul att göra när man väntar på höjdpunkten när brasan ska tändas, fortsätter Anders Haster. 

Även på Lövnäs firades traditionsenligt valborgsmässoafton. Lövnäskyrkans församling och Equmenia Hammarö bjöd på vårtal av Anneli Sandberg, underhållning av Tingvallakyrkans musikkår och vårsånger under ledning av Lina Svensberg. Lotteri, chokladhjul och tipspromenad fanns också i väntan på att brasan tändes av scouterna.

One thought on “Valborgsfirande på Hammarö”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.