VALSPECIAL! / LEDARE

Det här numret av HammaröNytt ser inte riktigt ut som vanligt. Borta är alla allmänna artiklar och notiser, och fokuset är istället riktat mot höstens
val. Vi har valt att presentera de sju största partiernas topp tre kandidater och bett dem svara på några frågor. Frågorna hittar du på sidan sex. Kanske kan deras svar vara en hjälp på vägen när du röstar den 9 september.

Se till att rösta!

Enligt valkompassen röstade 85,8 % i riksdagsvalet föregående val. Procenten för Hammarö blev hela 90 %. Det måste man väl ändå säga var en hög siffra. Undrar just hur den siffran blir vid årets val?

Jag kan inte förstå de som avstår att lägga sin röst. Lika mycket som det är en rättighet för alla med åldern inne att rösta, tycker jag att det är vår skyldighet att visa vad vi tycker. Här måste jag pusha de kvinnliga väljarna lite extra. Tänk vilken fight kvinnorna före oss fick ta för att få rösträtt. Den rätten ser så självklar ut hos oss här i Sverige men tänk hur det ser ut i många andra länder. Har du inte möjlighet att komma iväg på själva valdagen så förtidsrösta. Det finns liksom inga ursäkter för att komma undan. Om du inte vet vilket parti du ska rösta på så kan du rösta blankt. Då har du i alla fall talat om att du har en åsikt. Vad sen den blanka rösten står för är upp till var och en. 

// Annika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.