Villaägarna tillbakavisar uppgifter

Villaägarna på Hammarö har reagerat på en artikel i Hammarönytt rörande tvisten inom Heab. Enligt Lars-Erik Boström, aktiv inom Villaägarna, stämmer det inte att Villaägarnas förbundsjurist är osäker angående nomineringen av Håkan Byström som ny ordförande för Hammarö Energi.
– Villaägarnas Riksförbund uttalar sig överhuvudtaget inte i sådana här personfrågor, säger Boström.

Centerpartiets nominering av Håkan Byström till ordförandeposten för Heab har väckt debatt. I en tidigare artikel skrev Hammarönytt att Villaägarnas förbundsjurist ställt sig frågande till Byström som ordförandekandidat, något som Villaägarna nu tillbakavisar. I ett meddelande till Leif Sandberg och HEAB skriver förbundsdirektören Hans Lemker: ”I personfrågan har vi ingen som helst åsikt som tyvärr felaktigt framkommit . Detta anser vi ligger utanför vårt verksamhetsområde.”

Vidare menar Villaägarna i Hammarö att Håkan Byström inte har företrätt förbundet i striden med Heab, vilket Hammarönytt rapporterade i samma artikel.
– Han har inte företrätt några villaägare, han är medlem i Villaägarna precis som Margareta Ivarsson (Heabs förra ordförande) och 1168 övriga villahushåll i kommunen, säger Boström.
Han säger också att Håkan Byström inte på något sätt är jävig för ett eventuellt uppdrag som Heabs ordförande och att de jurister på SKL (Statens kommuner och landsting) som kommunen hänvisat till inte är tillräckligt insatta i den specifika frågan.
– Byström är inte jävig. Vi i Villaägarna i Hammarö menar att de här personerna inte är kompetenta att bedöma jäv, säger Boström.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.