Wermland Equestrian Games utökar

Text: ANNIKA  Foto: FALKENBERGS FOTO

Den populära hästtävlingen vid Hästviken bjuder på fantastiska hopptävlingar två helger i rad under juni. Med de slopade restriktionerna av pandemin så hälsas publiken varmt välkomna tillbaka igen.

Årets upplaga av Wermland Equestrian Games är uppdelad i två helger för att kunna ta emot fler tävlande och för att ge deltagarna bra förutsättningar att göra så bra resultat som möjligt. 4-5 juni startar de upp med en regional tävling där både ponnyer och stora hästar är välkomna. Den 9-12 juni fortsätter Wermland Equestrian Games. Även denna helg är det också klasser för både ponnyer och stora hästar med klasser upp till 1,50, Swedish 7-Star Spring Tour och kval till Falsterbo Horse Show. Totalt räknar man med att det kommer vara någonstans mellan 700-800 startande hästar och ponnyer under dessa tävlingsdagar med många stora kända namn bland ryttarna. 

Förra årets nyhet som var ett Derby återkommer även i år. Det är en blandning mellan hoppning och fälttävlan. I vanliga fälttävlandsklasser rider man på fasta hinder men i denna klass måste samtliga hinder kunna rivas. På många ryttares önskan kommer hinderhöjden sänkas till 1,25. Det ger fler ekipage möjlighet att delta.

Equality Line Arena står väl förberedd för att kunna bjuda på tävlingar av allra högsta klass. Underlaget på banorna har preparerats av den belgiska sanddoktorn Bart Manderveld. Han räknas till den allra bästa i världen på just underlag för hopphästar. Det var även Bart som var med gjorde ridbanan när den anlades 2009. Nu är han tillbaka, vilket han är en gång om året för att titta till underlaget och som han nu finjusterat inför årets tävlingar. Bland annat har  500 ton fin sjösand från Jönköping köpts in som ska blandas upp med annat material och sedan spridas ut på tävlingsarenan.  

Som grädde på moset för alla tävlingssugna hoppryttare kommer det även att anordnas tävlingar på anläggningen den 26-29 maj. Tre tävlingshelger i rad på Hammarö är vi inte bortskämda med. Denna gång är det Sörmons Ridklubb som valt att lägga sin tävling på Equality Line arena som menar att hela Värlmands ridsport gagnas av att de lägger sin tävling här. Även här är både ponnyer och stora hästar välkomna och de räknar med 200 starter per dag. 

Nu får vi bara hoppas att vädrets makter håller sig på sin kant. Med lite solsken så kommer dessa tävlingar som håller högsta klass att få ett extra guldstänk på sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.