Ytterligare en mural på Skoghall

Text och foto: KRISTINA

Under vecka 39 skapade Christofer ”Sagie” Siwertz-Svedjeby ytterligare en mural i Skoghall, ganska exakt ett år sedan han målade pilfinken i centrum. Denna gång blev det en gräsand i dovare färger på en gavel på väg ner mot Lillängshamnen. 

   Under onsdagskvällen bjöd uppdragsgivaren Hammaröbostäder in till fasadfest. De bullade upp med pizza, dricka och godis och vi fick prova på graffiti samtidigt som Sagie jobbade på med sin muralmålning och en DJ bjöd på hip hop. På plats fanns vd Fredrik Berglöf och den konstnärliga ledaren Marthe Hem. 

– Det har varit en väldigt lyckad kväll. Proppfullt med folk, allt från små barn till äldre har provat på graffitti, berättar en glad Fredrik som tycker det känns bra att kunna ge tillbaka lite till skoghallsborna. 

Tack vare stöd från Innovation Park kunde workshopen genomföras.Konstnärer fanns på plats för att hjälpa till vid graffittin och sprayburkar i olika färger fanns det gott om för de som ville prova på. 

– Det känns jättebra att vara tillbaka igen. Den här gången ville de ha något med anknytning till vatten, och jag gillar ju fåglar. Den här är mycket mer dov i färgerna jämfört med pilfinken. Lite annorlunda färger, i alla fall för mig, berättar Sagie.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.