Communicare-projekt ska hjälpa arbetslösa

Hammarö kommun har beslutat att gå in som medfinansiärer i Communicares projekt “Vad ska du bli?”. Projektet kommer att rikta sig till personer mellan 18 och 35 år som står långt från arbetsmarknaden och man har höga förhoppningar om resultaten.
Vi fortsätter ett redan gott samarbete med Communicare, säger Charlie Weimers (KD), kommunalråd med ansvar för näringslivsfrågor.

“Vad ska du bli?”, som startar i år, kommer att löpa över 3 år och omfatta 30 personer som uppskattas stå mycket långt från arbetsmarknaden. Flera Värmlandskommuner är involverade i projektet och Hammarö kommun kommer totalt att gå in med 250 000 kronor samt lokal. Man kommer även att få stöd från EU. Målet är att 75 procent av deltagarna ska ha egen försörjning vid projektets slut.
Målet är högst realistiskt, säger Weimers. Ett tidigare Communicare-projekt, Jobbcollage, har gett gott resultat med 68 procent i sysselsättning.

Man hoppas att genom ett långsiktigt arbete kunna bryta utanförskapet hos de som har svårast att få arbete.
– Man har märkt att en grupp har särskilt svårt att komma in på arbetsmarknaden, säger Weimers. De kännetecknas ofta av låg självkänsla, lågt självförtroende och låg arbetslivserfarenhet.
Inom projektet kommer man att arbeta med olika verktyg såsom coachning, förenkling av kontakter med arbetsgivare samt mentorprogram med representanter från näringslivet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.