Fortsatta stridigheter om Heab

Centerpartiet och övriga allianspartier är fortfarande inte överens om ett förslag till ny ordförande för Hammarö Energi. Håkan Byström som tidigare föreslagits av Centerpartiet gillades inte av övriga partier och nu väntar man på en uppföljning.
– Bollen ligger hos Centerpartiet, säger kommunalrådet Leif Sandberg (M).

HåkanByströmhartidigare företrätt Villaägarna i den långa striden med Hammarö Energi och när Centerpartiet föreslog honom som efterträdare till den avgående ordföranden Margareta Ivarsson (C) blev det nej från övriga partier. I ett pressutskick från Villaägarna på Hammarö skriver man att Byström inte är jävig och menar bland annat att intressejäv inte föreligger för den som bara påverkas som medlem i ett kollektiv. Enligt Leif Sandberg har man stöd av jurister från SKL (Statens kommuner och landsting) i att Byström inte är lämplig, men enligt pressutskicket från Villaägarna menar man att de analyser av jäv som gjorts är felaktiga och att man inte har satt sig in i det specifika fallets omständigheter. Dock säger Sandberg att även Villaägarnas jurist är osäker i frågan.
– Jag har pratat med Villaägarnas förbundsjurist och de har sett allvarligt på det här utefter de handlingar de har sett, säger han. Nivån som det här har argumenterats på är bortom all rimlighet.

Centerpartiet hademöte om frågan måndagen den 4 juni, men vid denna tidnings pressläggning hade ännu inget nytt framkommit från partiet.
– De har inte lämnat något besked, säger Sandberg. Nästa förhandlings-tillfälle är på måndag (11 juni).
Han meddelar också att man från övriga partier har som ambition att lämna ett förslag till en komplett styrelse inom kort.
– I alla fall ett förslag till ordförande kommer att läggas fram i slutet på nästa vecka (vecka 24), säger han.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.