Hammarö lägst antal brott 2021

Text: KRISTINA

I region Bergslagen som Dalarnas, Värmlands och Örebro län ingår, hade Hammarö kommun lägst antal anmälda brott under 2021 visar statistik från BRÅ, Brottsförebyggande rådet. 

Tittar vi på statistik över antal anmälda brott i hela landet hittar vi Hammarö kommun på plats tre. Endast Habo kommun och Ydre kommun har färre anmälda brott. 

   Antal anmälda brott per 100 000 invånare är i Hammarö kommun 4 380 stycken, jämfört med den som har högst siffra, storstadskommunen Stockholm som har 21 262 stycken. Inom region Bergslagen
hittar vi flest anmälda brott i Ljusnarbergs kommun, 16 720 stycken per 100 000 invånare. I Värmland är det Karlskoga som har flest antal anmälda brott, 12 367 stycken, visar BRÅ i sin rapport. 

– Jag är inte förvånad. Det här är ett kvitto på att Hammarö är en lugn och trygg plats att bo på. Jag tror inte siffrorna beror på att det skulle vara lägre anmälningsbenägenhet på Hammarö heller, snarare tvärt om. Vissa kommuner med utsatta områden har lägre benägenhet, men sådana har vi inte här. Min känsla för Hammarö är att väldigt många är engagerade och anmäler i hög grad. Det här förändrar inte vårt arbete, vi kommer alltid utveckla och förbättra det brottsförebyggande arbetet tillsammans med kommunen och medborgarna, berättar vår kommunpolis Anders von Wachenfeldt. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.