Insändare: Ett år till nästa val

Hammarö Centerkrets har under de senaste två mandatperioderna varit speciellt fokuserade på äldrefrågorna.

Mandatperioden 2011-2014 hade C ordförandeskapet i Socialnämnden. Vi var då med att besluta och färdigställa ett Trygghetsboende i Lillängshamnen. Under samma period togs ett inriktningsbeslut i Kommunfullmäktige att bygga ett nytt äldreboende för att ersätta Gunnarskärsgården. Det håller idag på att uppföras intill Hammarö Arena, åter igen ett initiativ från C.

Vi bedömer att det i framtiden kommer att saknas bostäder för trygghetsboenden, avlastning och mellanboendeformer. Allt för att säkerställa de äldres säkerhet, trygghet och behov av insatser vid olika tillfällen i livet.

Vi föreslår därför att vi bygger eller bygger om/förändrar så att vi kan få fler trygghetsbostäder eller liknande.

För att möta behovet av förskole- och skollokaler vill vi bygga en ny F-6 skola på östra sidan av Hammarö.

Vårt badhus på Sätterstrand är inte byggt för att ha så stor verksamhet som finns där idag. Vi är oroliga för att anläggningen inte håller så länge till och därför behöver vi snarast bygga ett nytt badhus.

Hållbar utveckling är en viktig fråga i kommunen. Vi blir fler och fler som vill bo på Hammarö samtidigt som vi måste vara aktsamma om den begränsade yta vi har. Vi vill installera solceller på de flesta kommunala byggnaderna. Vi måste utveckla och förbättra kollektivtrafiken, vad behövs för att få fler att ta bussen alternativ cykla.

Vi bor på en ö och det skall vara enkelt att nå våra stränder.

// Hammarö Centerkrets
genom Magareta Ivarsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.