Lunden till försäljning

Kommunfullmäktige har beslutat att man får gå vidare med en försäljning av bostadsområdet Lunden. Just nu utreds området inför en eventuell ombildning till bostadsrättsförening och man hoppas att kunna återkomma med ett informationsmöte för hyresgästerna innan midsommar.

Den omstridda frågan vad gäller arbetarbostäderna i området Lunden är nu klar och kommunfullmäktige har beslutat att man får gå vidare med en försäljning. De boende kommer att ges möjlighet att ombilda till bostadsrättsförening och just nu arbetar oberoende konsulter med att se över området.
– Konsulterna har fått i uppgift att ta fram en underhållsplan vad gäller el, VA och även bygg, säger Hammaröbostäders VD, Staffan Åbjörn. Det ska tas fram en tioårig underhållsplan. Sedan ska en mäklare göra en bedömning av värdet på lägenheterna och värdet på husen och det är det som blir köpeskillingen.

För att en ombildning ska ske måste två tredjedelar av de boende säga ja. Man räknar med att kunna kalla till ett nytt informationsmöte innan midsommar, men Staffan Åbjörn tror att inte att en omröstning kommer att bli aktuell förrän i ett senare skede.
– Jag tror att det kan gå till omröstning efter semestrarna, säger han och menar att han tror  att de flesta hyresgästerna vill gå vidare med frågan.
– När vi träffade hyresgästerna på ett informationsmöte så verkade den allmänna uppfattningen vara att man är intresserad av att gå vidare och få mer information.

De boende kommer att få möjlighet att köpa lägenheterna till ett pris under marknadsvärdet, men om inte en ombildning går igenom går lägenheterna ut på marknaden.
– Vi tycker att det känns smakligt att erbjuda de boende att ombilda, säger Staffan Åbjörn. De får första tjing.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.