Medborgarlöftet

Text: ANDERS VON WACHENFELDT 

Jag hittar ingenting specifikt som sticker ut under den senaste månaden när det gäller brottslighet på Hammarö, och det har varit lugnt i polisområdet hela sommaren. 

Något jag tror kommer med i nya medborgarlöftet, som kommar gälla från årsskiftet, är fokus på trafikkontroller riktat mot A-traktorer och mopeder. Oavsett om det är högaktuellt just nu så är det alltid viktigt att jobba mot målgruppen ungdomar i trafiken. 

   Enligt trafikenheten som har bäst lägesbild så är de flesta A-traktorer trimmade. Och om föräldrarna har kännedom om detta känns det väldigt provocerande.

   Kom gärna och prata med oss i det mobila poliskontoret, vi tar tacksamt emot åsikter om vad vi ska jobba med. Vad vill du ha ut av vår verksamhet? Detta är jätteviktigt för oss. Vi är här varje fredag förmiddag mellan nio och elva. Vad jag bland annat fått veta är att många hammaröbor tycker om den lokala närvaron av patrullerande poliser på stan utan att det har hänt något. Att vi syns är trygghetsskapande. Detta kanske vi också kan få in i medborgarlöftet? 

   Vi har bara en husbil och många kommuner att besöka, men jag hoppas vi i framtiden kan utöka tiderna här på Hammarö. Och jag är inte långt bort, lämna gärna tips på vår webbsida så når det oss. Vi kan tillsammans hjälpas åt att behålla ett tryggt samhälle.  

Ta hand om varandra!

Anders

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.